DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Trénink coursingu 1.5 a 2.5.2010

Trénink coursingu 1.5 a 2.5.2010...

Víkendová akce v Jeseníkách

Někteří  majitelé pejsků   „coursing“ neznali, jiní jen   tzv. z doslechu, ale přesto se  hodně těšili na víkendový  trénink  v Lipové-lázně. Zkušenější   majitelé a pejsi  jeli i mnoho kilometrů, aby si zaběhali  na trati postavené na sjezdovce. Organizátoři akce- Český pes a Penzion Zátiší  připravili i soutěž o nejsympatičtějšího psa a  ti nejlepší byli odměněni krásnými medailemi.

V sobotu ráno jsme se probudili do průtrže mračen a hrozilo zrušení tréninku. Po úpěnlivých  hromadných prosbách se počasí smilovalo a  vysvitlo sluníčko. Ihned jsme  vyrazili stavět trať a zkušebně ji proběhlo několik psů. V prvním  běhu jsme se museli několikrát potýkat s technickými problémy navijáku a pomáhali všichni, kdo měli ruce. Nakonec  Jana rozchodila náhradní naviják a s ním se doběhaly oba běhy. Bodovalo se dle pravidel a přesto, že se jednalo jen o trénink, vrušení  rostlo  a výsledková tabule byla neustále obklopena lidmi. Nejnapínavější kategorie dospělých psů vrcholila  společným během  výmarského ohaře s rhodéským ridgebackem, kteří bojovali o umístění.  Boj o medaile se dal srovnat s bodovacími závody.  Po vyhlášení  vítězů  jsme ukončili sobotní trénink a jeli si odpočinout na penzion před ještě náročnější nedělí. „Natahovači „ lana byli rádi, že se neběhalo déle.

V neděli nás opět probudil intenzivní déšť a jako v sobotu jsme čekali, zda se počasí trochu vylepší. I když se mraky nezvedly, vyjeli  jsme na sjezdovku stavět trat. Tentokrát   s kratším stoupáním ale složitější  a s   více zatáčkami.  I když občas pršelo, běhalo se s obrovskou chutí a nasazením. Opět  jsme bodovali  a vzrušení ze soutěže bylo ještě větší než v sobotu. Navíc probíhala i volba o nejsympatičtějšího pejska tréninku. Na druhý běh  Jana trať obrátila a vymyslela i záludnou zatáčku, ve  které  většině psů střapec záludně uhnul a museli použít  veškerý um se zorientovat a rychle vyrazit správným směrem.  Všichni to ale nějak zvládli, někdo lépe, někdo hůře, ale každý doběhl  s nasazením, jakoby šlo o opradového zajíce.     

Po  dekorování vítězů přišla na řadu sladká odměna pro  nejsympatičtějšího pejska v podobě obrovského dortu s tvarem loga Českého psa. Radost  vítězů byla skutečně dojímavá a došlo i na slzičky.  Nikomu se ale nechtělo domů. Začal se ochutnávat dort a mnoho pejsků si chtělo ještě  jen tak párkrát zaběhat. Natahovači  lana  už sice nemohli, strnule se pohybovali po čtyřech do svahu, ale  statečně to zvládli a vyhověli všem. Teprve pozdě odpoledne  jsme se pomalu začali  rozcházet.

Víkendový trénink  v Jeseníkách se opravdu povedl. V sobotu si zaběhalo 20 psů, v neděli 29. Byli jsme příjemně unaveni a moc se těšíme na další. Velké díky Janě za perfektní zvládnutí  celého víkendu.

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek